Légbevezető készülék

Termékleírás

Levegőt a gázkészülékeknek!

Nyílt égésterű gázkészülékek biztonságos légutánpótlása

Energiamegtakarítás céljából szinte „bedobozoljuk” épületeinket, régi ablakainkat korszerűbb hő és hangszigetelést biztosító műanyag vagy fa nyílászárókra cseréljük, ami igen jó hatást gyakorol a fűtésszámlánkra, de akár halálos balesetek okozója is lehet!

A korszerű, tökéletesen záródó nyílászárók csökkent szellőző képessége a nyílt égésterű gázkészülékek légellátását vészesen lecsökkenti. Amennyiben a kéményes gázkészülék a nyílászárókon, valamint esetlegesen a környezetéből nem kapja meg az égéshez szükséges légmennyiséget, akkor a kéményen keresztül visszaáramlik az égéstermék, és a tökéletlen égés következtében szénmonoxid termelődik, így megtörténhet a baleset! Évről évre szénmonoxid mérgezések sorozata bizonyítja, hogy sokakban mindig nem tudatosult kellően, hogy a gázkészülékek biztonságos üzeméhez levegő kell!

Ne teremtsünk balesetveszélyt, biztosítsunk mindig megfelelő mennyiségű pótlevegőt gázkészülékeinknek!

Kérje szakember segítségét a gázkészülék biztonságos üzemelésének megoldása érdekében.

A gázkészülék helyiségébe, vagy az összeszellőztetett térbe speciális, a nyílt égésterű gázkészülékek légutánpótlásra tervezett légbevezetők szakszerű beépítése szükséges. A beépítést meg kell, hogy előzze a tervezői számítás, tervjóváhagyás, mellyel a hatályos szabályzat szerint biztosítható a gázkészülékek problémamentes üzeméhez szükséges égési és szellőző levegő utánpótlás. A légbevezetőnek minősítéssel és nyomáskülönbség-térfogatáram adatokkal kell rendelkeznie, hogy a megfelelő légpótlás megvalósuljon. Megfelelő tervezés és szakszerű beépítés után biztosak lehetünk, hogy a kéményes és a nem kéménybe kötött (pl. gáztűzhely) nyílt égésterű gázkészülékeink biztonsággal üzemelnek.
 
Amit soha ne tegyen:

A gázkészülék megfelelő légutápótlását biztosító növelt léghozamú légbevezető elemeket tilos leragasztani, eltömíteni!
Amennyiben a lakásban üzemelő kéményes készülék, vagy kandalló kerül beépítésre, akkor még utólag se szereltessen be ventilátort, vagy konyhai szagelszívót, ami a hatályos előírások szerint tilos és életveszélyes!

EMM, EMF
Nyílászáróba építhető légbevezetők

Egyszerű, elengedhetetlen

Az EMM, EMF légbevezetők a szellőzési rendszer elengedhetetlen részei. Kétféle légáramlással szerelhetők, 3 standard színben elérhetők (3):

  •     fehér (RAL 9003)
  •     tölgy (RAL 8001)
  •     gesztenye (RAL 8017)

Az egyszerű és strapabíró kialakításukkal már sok ország piacán bizonyítottak. Akusztikus külső esővédővel 37 dB átlagos hangcsillapításra képesek.

  • Páraérzékelős: a légszállítást a belső relatív páratartalom szerint szabályozza (kivéve az EMF, EFR típus, amelyek kézi működtetésűek)
  • Hangcsillapítás: alapesetben Dn,e,w=33 dB, akusztikus esővédővel (AEA 833) Dn,e,w=37 dB
  • Egyszerű karbantartás: beszabályozás nem szükséges, csak éves portalanítást igényel
  • Légáram iránya: függőleges, vagy ferde. A nyílászáró és a födém elhelyezkedése szerint tetszőlegesen szerelhető

Minden esetre

Az EMM, EMF légbevezetőkön beérkező levegő iránya attól függ, hogy a talapzatát a két lehetőség közül, hogyan szerelik fel. Így a légáram iránya a födém elhelyezkedésétől és a benntartózkodók kényelme érdekében megválasztható.

Gázkészülékek légellátása

A nem zárható és növelt minimum hozamú légbevezetők alkalmasak a nyílt égésterű gázkészülékek égési és szellőző
levegőjének utánpótlására.

Kézi záróretesz szélsőséges hideg esetére

Záróretesszel ellátott típusok is választhatók, melyeknél a szabályozózsalu manuálisan a zárt (minimum) állásban rögzíthető, hogy szélsőségesen hideg és szeles téli időben megakadályozzuk a túlzott légcserét.

A megadott ár a beépítés díját nem tartalmazza!

 

kérjen árajánlatot
Ha valamelyik termékünk felkeltette érdeklődését, a mellékelt űrlap kitöltésével kérjen árajánlatot és két munkanapon belül elküldjük Önnek!

IdealAblak
Adatkezelési tájékoztató
© 2018-2024 WWW.IDEALABLAK.HU | POWERED BYForWeb Weboldal készítés